
انواع واکسن HPV وعوارض آن
انواع واکسن HPV وعوارض آن؟ هر آنچیزی که باید شما بدانید
این مقاله در ادامه ی مقاله ی “واکسنHPV” هست و همانطور که گفتیم تبخال تناسلی یک عفونت شایع مقاربتی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس ایجاد می شود.
متاسفانه این بیماری درمان مشخصی ندارد اما می توان با تزریق واکسن در سن مناسب از ابتلا به آن جلوگیری به عمل آورد.
در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع ” انواع واکسن HPV وعوارض آن” پرداخته است.
انواع واکسن های HPV
انواع مختلف واکسن های HPV را می توان به سه واکسن زیر دسته بندی کرد:
واکسن 9 ظرفیتی (Gardasil 9)
واکسن چهار ظرفیتی (Gardasil4)
واکسن دو ظرفیتی(Cervarix2)
این واکسن ها توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده مجوز گرفته اند. هر سه واکسن های HPV در برابر انواع ویروس های نوع 16 و 18 که باعث بیشتر سرطانهای HPV میشوند، محافظت میکنند.
از اواخر سال 2016، تنها Gardasil-9 (9vHPV) در ایالات متحده توزیع شده است. این واکسن در برابر 9 نوع ویروس، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52، و محافظت می کند.

تاثیر واکسن های HPV و عوارض آن
باید گفت که واکسیناسیون HPV در صورتی که در سن مناسب تزریق شوند بسیار خوب عمل می کند. واکسن HPV این پتانسیل را دارد که از بیش از 90 درصد سرطان های منتسب به HPV جلوگیری کند. از آنجایی که واکسیناسیون HPV برای اولین بار در سال 2006 توصیه شد، عفونت با انواع HPV که باعث اکثر سرطان های HPV و زگیل تناسلی می شوند، 88 درصد در بین دختران نوجوان و 81 درصد در میان زنان جوان کاهش یافته است.
قابل ذکر است که تعداد کمتری از نوجوانان و جوانان به زگیل تناسلی مبتلا می شوند. همچنین باید گفت که واکسیناسیون HPV همچنین تعداد موارد پیش سرطانی دهانه رحم را در زنان جوان کاهش داده است.
محافظت ارائه شده توسط واکسن های HPV مدت زمان زیادی طول می کشد. افرادی که واکسن های HPV دریافت کردند حداقل به مدت 12 سال تحت نظر قرار گرفتند و محافظت از آنها در برابر HPV بالا باقی مانده است و هیچ شواهدی مبنی بر کاهش در طول زمان وجود ندارد.

عوارض جانبی احتمالی چیست؟
واکسن ها نیز مانند هر دارویی می توانند عوارض جانبی داشته باشند. بسیاری از افرادی که واکسن HPV دریافت می کنند، هیچ عارضه جانبی ندارند. برخی افراد گزارش می دهند که عوارض جانبی بسیار خفیفی مانند درد بازوی ناشی از تزریق خواهند داشت.
اما شایع ترین عوارض جانبی واکسن HPV که معمولاً خفیف هستند و شامل موارد زیر خواهند بود:
- درد، قرمزی یا تورم در بازوی محل تزریق واکسن
- تب
- سرگیجه یا غش (غش بعد از هر واکسن، از جمله واکسن HPV، در بین نوجوانان شایع تر از سایرین است)
- سردرد یا احساس خستگی
- حالت تهوع
- درد عضلانی یا مفصلی
برای جلوگیری از غش و صدمات ناشی از غش، نوجوانان باید در هنگام واکسیناسیون و به مدت 15 دقیقه پس از تزریق واکسن در جای خود بنشینند یا دراز بکشند.
ممکن است در برخی افراد به ندرت، واکنش های آلرژیک شدید (آنافیلاکتیک) نیز پس از واکسیناسیون رخ دهد. افراد مبتلا به آلرژی شدید به هر یک از اجزای واکسن نباید آن واکسن را دریافت کنند.

در پایان
تبخال تناسلی احتمالاً ترسناک ترین و کم درک ترین عفونت مقاربتی است که در حال حاضر هیچ درمان مشخصی برای آن وجود ندارد، بنابراین افراد آلوده به تبخال برای همیشه آن را دارند. اگرچه این ویروس به ندرت برای اکثر افراد مبتلا به آن تهدید کننده زندگی است، اما برای زنان باردار بسیار خطرناک است. بنابراین در این مورد شاید پیشگیری از ابتلا بتواند بهترین گزینه باشد. افراد می توانند در سنین مناسب اقدام به تزریق واکسن HPV نمایند و از عواقب و ابتلا به این ویروس تا حد زیادی در امان بمانند.
برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.
آدرس: امیرابادشمالی، روبروی مرکز قلب شریعتی، ابتدای کوچه شکراله پلاک 134 ساختمان پزشکان سبز، طبقه 4 واحد 9
تلفن های مطب: 09107661244 – 02188631707 مسیریابی: گوگل مپ: