
تاری دید در بارداری
تاری دید در بارداری؟ هر آنچیزی که باید شما بدانید
بدن شما در دوران بارداری دچار تغییرات فوق العاده ای می شود. تغییرات هورمونی که در دوران بارداری رخ می دهد می تواند باعث تاری دید نیز در برخی افراد بشود. تاری دید می تواند نگران کننده باشد، اما ماندگاری آن به ندرت دائمی است.
بینایی اکثر افراد در هفته های بعد از زایمان به حالت عادی خود باز می گردد. اما بهتر است که در صورت بروز این مشکل به پزشک خود مراجعه شود تا مشخص شود که تاری ممکن است به دلیل دیابت بارداری یا پره اکلامپسی باشد.
در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع “تاری دید در بارداری” پرداخته است.
تاری دید در بارداری و اشکال مختلف آن
تاری دید در بارداری یک تغییر موقتی در کیفیت بینایی شما است. این اتفاق به دلیل اثرات تغییرات هورمونی بر روی چشم شما رخ می دهد. تغییرات غیرمنتظره در بینایی شما می تواند نگران کننده باشد. اما تاری دید به ندرت نشانه مشکل دائمی چشم در این دوران خواهد بود.
با وجود دیدی تار بهتر است افراد در حرکت های خود دقت بیشتری نمایند چرا که تلاش برای نگاه کردن از میان مه و فضایی مه آلود کاری بسیار دشوار به نظر می رسد و ممکن است اشیا مثل همیشه تیز به نظر نرسند. برخی از افراد باردار نیز چشم های قرمز و تحریک شده را در این دوران تجربه می کنند.
اشکال مختلف تاری دید در افراد
تاری دید ممکن است به شکل های زیر در افراد مختلف رخ دهد:
- با یا بدون لنزهای اصلاحی
- در یک یا هر دو چشم
- فقط در بخشی از میدان دید شما
چه زمانی تاری دید در بارداری رخ می دهد؟
از آنجایی که تغییرات هورمونی در هفته های اولیه بارداری شروع می شود، برخی افراد در اوایل دوران بارداری خود متوجه مشکلات بینایی می شوند. اما تاری دید ممکن است در هر مقطعی از بارداری رخ دهد.
لازم به ذکر است که اکثر افرادی که در دوران بارداری تاری دید دارند، در هفته های بعد از زایمان، بینایی طبیعی خود را به دست می آورند.
علت تاری دید در بارداری چیست؟
هورمون هایی که از کودک در حال رشد در رحم شما حمایت می کنند باعث احتباس مایعات می شوند. این مایع اضافی چشمان شما را به گونه ای تغییر می دهد که ممکن است منجر به تاری دید شود. این تغییرات عبارتند از:
- تغییر در شکل یا ضخامت قرنیه شما
- کاهش تولید اشک، که بر کیفیت بینایی شما تأثیر می گذارد
- افزایش فشار داخل چشم (فشار داخل چشمی)
آیا تاری دید می تواند از عوارض بارداری باشد؟
بطور کلی تاری دید می تواند نشانه ای از موارد زیر باشد که ممکن است در این دوره در بدن مادر رخ داده باشد:
- دیابت بارداری: قند خون بالا در دوران بارداری در افرادی که سابقه دیابت ندارند.
- پره اکلامپسی: فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار شما در دوران بارداری.
باید گفت که هر دو شرایط فوق می توانند شما و نوزادتان را در معرض خطر عوارض قرار دهند. دیابت بارداری و پره اکلامپسی نیز می تواند بر بینایی شما تأثیر بگذارد و در موارد شدید باعث نابینایی شود.
اگر این شرایط را دارید یا در معرض خطر ابتلا به آن هستید، بنابراین توجه به تغییرات بینایی مهم است و باید در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر فوراً به پزشک مراجعه نمائید:
- دید تار یا کمرنگ
- دوبینی
- فلاش چشم
- از دست دادن جزئی بینایی یا نقاط کور
- حساسیت به نور
آیا بارداری می تواند مشکلات موجود چشم را تشدید نماید؟
تاری دید ممکن است نشانه ای از وضعیت یا مشکل خاصی باشد که بر چشمان شما تأثیر می گذارد و می تواند در دوران بارداری بدتر شود. این مشکلات یا شرایط عبارتند از:
- رتینوپاتی دیابتی
- بیماری گریوز
- فشار خون داخل جمجمه ایدیوپاتیک
- مولتیپل اسکلروزیس
- تومورها، مانند آدنوم هیپوفیز
- یووئیت
در پایان
تاری دید در دوران بارداری امری رایج است و ممکن است که نیاز نباشد کار خاصی در مورد آن انجام دهید. در اکثر افراد، دید طبیعی چند هفته پس از زایمان برمی گردد. تاری دید همچنین می تواند نشان دهنده عوارض بارداری باشد که می تواند بر سلامت شما یا جنین شما تأثیر بگذارد بنابراین بسیار مهم است که برای هرگونه تغییر غیرمنتظره در بینایی خود در دوران بارداری آماده و آگاه باشید. انجام این کار می تواند به محافظت دراز مدت از سلامت چشم شما کمک کند.
برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.
آدرس: امیرابادشمالی، روبروی مرکز قلب شریعتی، ابتدای کوچه شکراله پلاک 134 ساختمان پزشکان سبز، طبقه 4 واحد 9
تلفن های مطب: 09107661244 – 02188631707 مسیریابی: گوگل مپ: