
تبخال تناسلی؛ درمان و پیشگیری
تبخال تناسلی؛ درمان و پیشگیری؟ هر آنچیزی که باید شما بدانید
همانطور که در مقاله ی “تبخال تناسلی” گفتیم این عفونت باعث ایجاد زخم های تبخالی می شود. این تبخال ها به شکل تاول های دردناکی هستند که میتوانند باز شوند و مایع ترشح کنند.
در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع “تبخال تناسلی” پرداخته است.
این مقاله در ادامه ی مقاله ی “تبخال تناسلی” هست و میخواهیم درمان، پیشگیری و از همه مهم تر این بیماری را در دوران بارداری را مورد بحث و برسی قرار دهیم.
درمان تبخال تناسلی
در بحث درمان تبخال تناسلی باید گفت که درمان می تواند شیوع را کاهش دهد، اما نمی تواند ویروس هرپس سیمپلکس را درمان کند. در حال حاضر از روش های زیر برای درمان این بیماری استفاده می شود:
درمان از طریق داروها
داروهای ضد ویروسی ممکن است به تسریع زمان بهبود زخم ها و کاهش درد کمک کنند. برای کمک به کاهش علائم بهتر است داروها در اولین علائم شیوع بیماری (گزگز، خارش و سایر علائم) مصرف شوند. همچنین اگر همهگیری هایی وجود داشته باشد، پزشک ممکن است داروهایی را نیز تجویز کند تا احتمال بروز بیماری در آینده کاهش یابد.
درمان از طریق مراقبت در منزل
استفاده از پاک کننده های ملایم هنگام حمام کردن یا دوش گرفتن در آب گرم و خشک نگه داشتن محل آسیب دیده و پوشیدن لباس های نخی گشاد می تواند موثر واقع شود.

روش های انتقال تبخال تناسلی
HSV از طریق تماس جنسی منتقل می شود که می تواند شامل موارد زیر باشد:
- رابطه جنسی واژینال
- رابطه جنسی مقعدی
- هر فعالیت دیگری که شامل تماس بین دستگاه های تناسلی باشد
امکان ابتلا به عفونت HSV از طریق رابطه جنسی دهانی نیز وجود دارد. تبخال دهان می تواند به نواحی تناسلی و مقعدی سرایت کند و بالعکس. اگرچه HSV به طور معمول از طریق تماس پوست به پوست منتقل می شود، اما ویروس را می توان در مایع منی، بزاق و ترشحات واژن نیز یافت.
عوامل خطر ابتلا به تبخال تناسلی
خطر ابتلا به HSV در شرایط خاصی افزایش می یابد که از جمله مهمترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- داشتن رابطه جنسی واژینال، دهانی یا مقعدی با فردی که تبخال تناسلی دارد
- عدم استفاده از کاندوم یا سایر روش های مانع در هنگام رابطه جنسی
- کاهش توانایی بدن در مبارزه با عفونت یا همان سیستم ایمنی ضعیف به دلیل STI یا بیماری دیگر
پیشگیری از ابتلا به تبخال تناسلی
اگر فردی از نظر جنسی فعال باشد، می تواند خطر ابتلا به HSV را با رعایت موارد زیر کاهش دهد:
- استفاده از روشهای بازدارنده مانند کاندوم در هر بار رابطه جنسی.
- خودداری از رابطه جنسی با فردی که علائم تبخال را نشان می دهد. البته با این حال، مهم است که بدانید HSV حتی زمانی که علائم وجود ندارد، می تواند به فرد دیگری منتقل شود.
- صحبت کردن واضح و شفاف با شرکای جنسی در مورد وضعیت STI آنها.

بعد از مثبت شدن تست تبخال تناسلی چه باید کرد؟
اگر تست تبخال تناسلی فردی مثبت شد، توصیه می شود حتماً با پزشک صحبت کند. اگرچه هیچ درمانی برای تبخال وجود ندارد، اما می توان آن را از طریق داروهای ضد ویروسی درمان کرد. داروهای ضد ویروسی می توانند به کاهش شدت شیوع های مکرر در هر دو مورد تبخال و زگیل تناسلی کمک کنند.
در صورت وجود تشخیص تبخال تناسلی، داشتن رابطه جنسی مشکلی ندارد، اما در صورت شیوع تبخال، بهتر است از رابطه جنسی خودداری شود.

بارداری و تبخال تناسلی
زمانی که فرد به هر نوع بیماری مقاربتی مبتلا باشد، طبیعی است که نگران سلامت کودک خود باشد. در صورت شیوع فعال در حین زایمان واژینال، HSV می تواند به کودک نیز منتقل شود. بنابراین مهم است که فرد به محض اطلاع از بارداری به پزشک خود بگوید که مبتلا به تبخال تناسلی است.
در پایان
تبخال تناسلی درمان مشخصی ندارد و فقط می توان با مصرف دارو و رعایت برخی نکات از اشاعه آن پیشگیری کرد و عوارض آن را کنترل نمود. افراد باردار نیز حتماً باید در مورد ابتلای خود به این بیماری با پزشک خود صحبت کنند. پزشکان می توانند درمان های ایمن برای بارداری را برای اطمینان از زایمان سالم تجویز کنند. آنها همچنین ممکن است تصمیم بگیرند که کودک را از طریق سزارین به دنیا آورند تا آسیبی به او نرسد.
برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.
آدرس: امیرابادشمالی، روبروی مرکز قلب شریعتی، ابتدای کوچه شکراله پلاک 134 ساختمان پزشکان سبز، طبقه 4 واحد 9
تلفن های مطب: 09107661244 – 02188631707 مسیریابی: گوگل مپ: