درمان سرطان سینه

درمان سرطان سینه چگونه انجام می‌شود؟

درمان سرطان سینه با توجه به میزان شیوع و نوع تومورها، به روش‌های متفاوتی صورت می‌گیرد.
در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع “درمان سرطان سینه چگونه انجام می‌شود؟” پرداخته است.

سرطان سینه یکی از شایع‌ترین انواع سرطان‌ها است که بیشتر در زنان دیده می‌شود.

کسانی که مبتلا به این بیماری هستند، اغلب چندین درمان را با هم دریافت می‌کنند. عمل جراحی، شیمی درمانی، پرتو درمانی، هورمون تراپی، درمان بیولوژیکی و غیره از جمله مهمترین درمان‌های سرطان سینه به شمار می‌روند.

 در ادامه به بررسی این روش‌ها و چگونگی انجام آنها می‌پردازیم.

روش جراحی در درمان سرطان سینه

عمل جراحی به‌منظور برداشتن بافت سرطانی انجام می‌شود. در برخی از شرایط، جراح ممکن است بافت قسمتی از سینه را نیز برای جلوگیری از شیوع سرطان جدا کند. این روش برای درمان بافت‌های مجاور سینه که تحت تأثیر سلول‌های سرطانی قرار گرفته‌اند نیز مؤثر است.

عمل جراحی به روش‌های زیر انجام می‌شود:

لامپکتومی

در این روش قسمتی از سینه برداشته می‌شود. از این رو برای حفظ سینه به کار می‌رود.

ماستکتومی

این روش درمان سرطان سینه نیز با برداشتن کل سینه انجام می‌شود.

درمان سرطان سینه
درمان سرطان سینه

شیمی درمانی روشی مؤثر در جلوگیری از گسترش سرطان سینه

در شیمی درمانی سرطان شناسان از داروهای خوراکی یا تزریقی خاص برای کوچک کردن سلول‌های سرطانی یا از بین بردن آنها استفاده می‌کنند.

این درمان قبل و بعد از جراحی سینه انجام می‌شود. زیرا بدین طریق سایز تومورها کاهش پیدا می‌کند و باقی مانده سلول‌های سرطانی بعد از جراحی از بین می‌روند. امکان آسیب به سلول‌های سالم نیز در این درمان وجود دارد.

درمان سرطان سینه با هورمون تراپی

در این روش درمانی نیز از رسیدن هورمون‌های رشد به سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌شود. در هورمون درمانی داروهای ضد هورمون یا ضد استروژن به کار می‌رود. بدین طریق عملکرد هورمون‌ها مسدود می‌شود و میزان آنها در بدن کاهش پیدا می‌کند.

 این درمان ممکن است ۳ الی ۶ ماه قبل از جراحی و به‌منظور کوچک کردن تومورها انجام شود. همچنین این روش درمان سرطان سینه برای جلوگیری از خطر برگشت تومورها بعد از جراحی نیز به کار می‌رود.

داروهای هورمون تراپی شامل موارد زیر می‌شوند:

  • تاموکسیفن (Nolvadex) برای زنان قبل و بعد از یائسگی
  • مهارکننده‌های آروماتاز ​​از جمله آناستروزول (Arimidex) ، exemestane (Aromasin)
  • لتروزول (Femara) برای زنان یائسه
  • تزریق Fulvestrant Faslodex
درمان سرطان سینه (1)
درمان سرطان سینه (1)

 پرتو درمانی سلول‌های سرطانی سینه

این روش درمانی نیز شامل تابش اشعه‌های پرانرژی ایکس به سلول‌های سرطانی است. این درمان توسط آنکولوژیست ها صورت می‌گیرد.

در پرتو درمانی از امواج با انرژی بالا برای نابودی سلول‌های سرطانی استفاده می‌شود. این درمان برای زنان زیر ۷۰ سال که جراحی لامپکتومی را انجام داده‌اند نیز به کار می‌رود.

در این روش اشعه به‌وسیله دستگاهی از خارج یا داخل بدن به سلول‌های سرطانی تابانده می‌شود.

تأثیر درمان سرطان سینه با روش بیولوژیکی (ایمونوتراپی)

در درمان بیولوژیکی، سیستم ایمنی بدن تقویت می‌شود که به‌طور طبیعی با سلول‌های سرطانی مبارزه کند. همچنین با این روش از عوارض جانبی سایر روش‌های درمانی نیز کاسته می‌شود.

این درمان از طریق تداخل با مولکول‌های خاصی در بدن به جلوگیری از رشد تومور و پیشرفت آن کمک می‌کند. در این صورت به آن درمان‌های هدفمند یا targeted therapies نیز می‌گویند.

در درمان بیولوژیکی داروهای Tecentriq و sacituzumab govitecan-hziy Trodelvy برای سرطان سینه گسترش یافته به کار می‌رود. این داروهای به‌صورت خوراکی یا تزریقی به رگ وارد می‌شوند.

بواسیزوماب (آواستین) نوعی درمان ضد رگ زایی است که برای درمان این نوع سرطان کاربرد دارد. از این طریق سیستم ایمنی بدن تقویت می‌شود و عملکرد آن بهبود پیدا می‌کند. این روش برای افرادی که قادر به جراحی و پرتو درمانی نیستند، گزینه مناسبی است.

درمان سرطان سینه (3)
درمان سرطان سینه (3)

درمان سرطان سینه نیز مانند سایر سرطان‌های دیگر با روش‌های متفاوتی انجام می‌شود. پزشک با توجه به میزان گسترش و نوع سلول‌های سرطانی به‌صورت ترکیبی یا مجزا درمان‌ها را پیشنهاد می‌دهد.

برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.

آدرس: گیشا، نبش خیابان بیست و پنجم (ایزدی) ، پلاک ۳۲۸، طبقه سوم، واحد 10

تلفن های مطب: 0910766124402188484081 مسیریابی:Waze گوگل مپ:

مطالب مرتبط

الیگومنوره

در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و