• 09107661244 | 02188484081
  • info@drkarisani.com

ملاسما

ملاسما

ملاسما

ملاسما؟ هر آن‌چیزی که باید شما بدانید

قطعاً بارداری و مادر شدن می تواند یک تغییر بزرگ و صد البته بینظیر در زندگی یک زن باشد و بدن او را دچار تغییرات فوق العاده ای نماید. با رشد کودک شکم مادر بزرگتر شده و حجم خون وی افزایش می یابد.

مادر باردار ممکن است گرگرفتگی، تهوع صبحگاهی و انواع دردهای آشنا یا نا آشنا را نیز تجربه نماید. در این میانن موها و پوست وی نیز ممکن است از طریق یک دگرگونی تغییر کرده و به سمت بهتر شدن یا بدتر شدن حرکت کند. اگر مادر متوجه لکه های تیره پوست روی صورت خود شد، ممکن است درگیر ملاسما شده باشد.

در این مقاله خانم دکتر نرمین کریسانی متخصص زنان و جراح زیبایی به موضوع “ملاسما” پرداخته است.

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

قطعاً بارداری و مادر شدن می تواند یک تغییر بزرگ و صد البته بینظیر در زندگی یک زن باشد و بدن او را دچار تغییرات فوق العاده ای نماید. با رشد کودک شکم مادر بزرگتر شده و حجم خون وی افزایش می یابد. مادر باردار ممکن است گرگرفتگی، تهوع صبحگاهی و انواع دردهای آشنا یا نا آشنا را نیز تجربه نماید.

در این میانن موها و پوست وی نیز ممکن است از طریق یک دگرگونی تغییر کرده و به سمت بهتر شدن یا بدتر شدن حرکت کند. اگر مادر متوجه لکه های تیره پوست روی صورت خود شد، ممکن است درگیر ملاسما شده باشد.

ما در این مقاله سعی داریم که به معرفی مشکلی شایع به نام ملاسما پرداخته و آن را بررسی نمائیم.

ملاسما

ملاسما در بارداری چیست؟

ملاسما یک اختلال پوستی است که در آن ملانوسیت ها یا همان سلول های تولید کننده رنگ در پوست فرد به دلایل مختلف شروع به تولید رنگدانه های اضافی می کنند. این حالت در بارداری، اغلب به عنوان کلواسما نامیده می شود. بنابراین کلواسما یک مشکل زیبایی به شمار می رود؛ البته باید گفت که این اختلال به هیچ وجه بر جنین فرد تأثیر نمی گذارد یا نشان دهنده هیچ گونه عارضه بارداری دیگری نیز نیست.

در این مورد باید گفت افرادی که رنگدانه های بیشتری در پوست خود دارند، از جمله نژادهای آفریقایی، شمال آفریقا، خاورمیانه، لاتین یا اسپانیایی، آسیایی، هندی یا مدیترانه ای ها، بیشتر در معرض ابتلا به کلواسما هستند، چرا که آنها بطور طبیعی ملانین فعال تری دارند. طبق تحقیقات صورت گرفته حدود 50 تا 70 درصد از افراد در طول بارداری خود به نوعی ملاسما مبتلا می شوند.

علل و علائم ملاسما در بارداری

همانطور که پیش تر گفته شد، هیپر پیگمانتاسیون پوست در دوران بارداری بسیار شایع است. مادران ممکن است کم کم متوجه تیره شدن رنگ نوک سینه ها ، زیر بغل ها یا اندام تناسلی خود شوند. یا ممکن است یک خط سیاه که از ناحیه شرمگاهی تا روی شکم امتداد یافته است را نیز ببیند.

ملاسما

طبق تحقیقات ثابت شده که تغییر هورمون ها، به ویژه استروژن و پروژسترون اضافی، می تواند علت اصلی ملاسما در دوران بارداری باشد. فراتر از آن، لکه‌های تیره روی صورت می‌توانند با قرار گرفتن در معرض آفتاب، استفاده از برخی محصولات مراقبت از پوست یا درمان‌ها و حتی ژنتیک افراد تشدید شوند.

کلواسما همچنین ممکن است با عدم تعادل هورمونی که ممکن است حتی قبل از بارداری در فرد وجود داشته باشد، بدتر شود. در هر صورت، هورمون‌های محرک ملانوسیت با ایجاد رنگدانه‌ های محافظ بیش از حد روی پوست به نام ملانین به این محرک‌ها واکنش نشان می‌دهند.

علائم ملاسما در بارداری

بطور کلی تیره شدن پوست صورت از علائم اولیه کلواسما است. ممکن است مادر لکه های تیره را روی پیشانی، گونه ها، چانه یا اطراف دهان خود مشاهده کند. با قرار گرفتن طولانی مدت در زیر آفتاب ممکن است این نواحی تیره تر نیز به نظر بیایند.

خارش یا درد از علائم ملاسما نیستند. اگر فردی این علائم را تجربه کرد ممکن است دچار تحریک پوستی شده باشد و یا با بیماری دیگری دست و پنجه نرم نماید. یک متخصص پوست می تواند با استفاده از لامپ Wood’s وضعیت مادر را به دقت تشخیص دهد و به او کمک کند که آیا درگیر ملاسما شده است و یا به یک بیماری پوستی باکتریایی، قارچی دچار شده است.

ملاسما ممکن است در هر مقطعی از بارداری شروع شود، اما معمولاً در سه ماهه دوم یا سوم بارداری شروع می شود.

ملاسما

در پایان

همانطور که گفته شد ملاسما یا کلواسما در واقع نوعی اختلال پوستی در افراد است که در آن سلول های تولید کننده رنگ در پوست فرد به دلایل مختلف شروع به تولید رنگدانه های اضافی می کنند. این حالت بیشتر در دوران بارداری بروز پیدا می کنند اما خطرناک نیستند و در اغلب اوقات نیازی به درمان های تحت نظر پزشک ندارند و با ایجاد تغییراتی در سبک زندگی می توان از بروز آن جلوگیری نمود. در موارد شدیدتر ممکن است فرد به پزشک مراجعه کرده و درمان را زیر نظر پزشک آغاز نماید.

برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.

آدرس: گیشا، نبش خیابان بیست و پنجم (ایزدی) ، پلاک ۳۲۸، طبقه سوم، واحد 10

تلفن های مطب: 0910766124402188484081 مسیریابی:Waze گوگل مپ:

مطلب قبلی
تالاسمی
مطلب بعدی
نارسایی سرویکس