• 09107661244 | 02188484081
  • info@drkarisani.com

واکسن HPV

واکسن HPV

واکسن HPV

واکسن HPV

تبخال تناسلی یک عفونت شایع مقاربتی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس ایجاد می شود. تماس جنسی اولین راه انتشار این ویروس است. پس از عفونت اولیه، ویروس در بدن نهفته است و می تواند چندین بار در سال دوباره فعال شود. متاسفانه این بیماری درمان مشخصی ندارد اما می توان با تزریق واکسن در سن مناسب از ابتلا به آن جلوگیری به عمل آورد.

تبخال تناسلی یک عفونت شایع مقاربتی است که توسط ویروس هرپس سیمپلکس ایجاد می شود. تماس جنسی اولین راه انتشار این ویروس است. پس از عفونت اولیه، ویروس در بدن نهفته است و می تواند چندین بار در سال دوباره فعال شود. متاسفانه این بیماری درمان مشخصی ندارد اما می توان با تزریق واکسن در سن مناسب از ابتلا به آن جلوگیری به عمل آورد.

واکسن HPV
واکسن HPV

چه کسانی باید واکسن HPV را دریافت کنند؟

بطور کلی تزریق واکسیناسیون HPV در سنین 11-12 سال توصیه می شود. واکسن HPV را می توان از سن 9 سالگی شروع کرد. با توجه به شیوع بالای این ویروس باید گفت که همه نوجوانان پیش از نوجوانی به واکسیناسیون HPV نیاز دارند و در واقع به این طریق می توانند از عفونت های HPV که می تواند باعث به وجود آمدن سرطان های مربوط به خود در آینده شود، از خود محافظت نمایند.

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.

CDC توصیه می کند که کودکان 11 تا 12 ساله دو دوز واکسن HPV را با فاصله 6 تا 12 ماه دریافت کنند. اولین دوز به طور معمول در سنین 11-12 سالگی توصیه می شود اما واکسیناسیون را می توان از سن 9 سالگی شروع کرد.

همچنین باید گفت که اگر اولین دوز قبل از تولد 15 سالگی داده شده باشد، تنها دو دوز لازم است. نوجوانان و بزرگسالان جوانی که واکسیناسیون را دیرتر شروع می کنند، در سنین 15 تا 26 سالگی، به سه دوز واکسن HPV نیاز خواهند داشت همچنین کودکان 9 تا 14 ساله که دو دوز واکسن HPV را با فاصله کمتر از 5 ماه دریافت کرده اند نیز به نوبت سوم نیاز دارند.

افراد 9 تا 26 ساله که سیستم ایمنی ضعیفی دارند نیز به سه دوز تزریق واکسن نیاز خواهند داشت.

باید به خاطر داشت که واکسیناسیون برای افراد بالای 26 سال توصیه نمی شود. البته برخی از بزرگسالان 27 تا 45 ساله که قبلاً واکسینه نشده اند، ممکن است پس از صحبت با پزشک خود در مورد خطر ابتلا به عفونت های جدید HPV و مزایای احتمالی واکسیناسیون برای آنها، تصمیم به دریافت واکسن HPV بگیرند اما باید گفت که واکسیناسیون HPV در این محدوده سنی سود کمتری دارد، زیرا افراد بیشتری در این محدوده سنی قبلاً در معرض HPV قرار گرفته اند.

انواع واکسن HPV وعوارض آن 1
انواع واکسن HPV وعوارض آن 1

چه کسانی نباید واکسن HPV را دریافت کنند؟

افرادی که قصد واکسیناسیون را دارند باید در مورد هر گونه آلرژی شدید احتمالی به پزشک اطلاع دهند. برخی از افراد نباید برخی از واکسن های HPV را دریافت کنند که از جمله آنها می توان به افراد زیر اشاره نمود:

  • کسانی که تا به حال یک واکنش آلرژیک تهدید کننده زندگی به هر یک از مواد تشکیل دهنده واکسن HPV یا دوز قبلی واکسن HPV داشته اند.
  • کسانی که به مخمرها حساسیت دارند.
  • کسانی که باردار هستند.
  • تزریق واکسن های HPV برای کودکانی که بیماری خفیف دارند، مانند آنهایی که تب خفیف کمتر از 101 درجه، سرماخوردگی، آبریزش بینی یا سرفه دارند، بی خطر است. افراد مبتلا به بیماری متوسط ​​یا شدید باید تا بهبودی صبر کنند.
واکسن HPV
واکسن HPV

انواع  واکسن های HPV

انواع مختلف واکسن های HPV را می توان به سه واکسن زیر دسته بندی کرد:

  • واکسن 9 ظرفیتی (Gardasil 9)
  •  واکسن چهار ظرفیتی (Gardasil4)
  •  واکسن دو ظرفیتی(Cervarix2) 

این واکسن ها توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده مجوز گرفته اند. هر سه واکسن های HPV در برابر انواع ویروس های نوع 16 و 18 که باعث بیشتر سرطان‌های HPV می‌شوند، محافظت می‌کنند.

از اواخر سال 2016، تنها Gardasil-9 (9vHPV) در ایالات متحده توزیع شده است. این واکسن در برابر 9 نوع ویروس، 11، 16، 18، 31، 33، 45، 52، و محافظت می کند.

انواع واکسن HPV وعوارض آن
انواع واکسن HPV وعوارض آن

تاثیر واکسن های HPV و عوارض آن

باید گفت که واکسیناسیون HPV در صورتی که در سن مناسب تزریق شوند بسیار خوب عمل می کند. واکسن HPV این پتانسیل را دارد که از بیش از 90 درصد سرطان های منتسب به HPV جلوگیری کند. از آنجایی که واکسیناسیون HPV برای اولین بار در سال 2006 توصیه شد، عفونت با انواع HPV که باعث اکثر سرطان های HPV و زگیل تناسلی می شوند، 88 درصد در بین دختران نوجوان و 81 درصد در میان زنان جوان کاهش یافته است.

قابل ذکر است که تعداد کمتری از نوجوانان و جوانان به زگیل تناسلی مبتلا می شوند. همچنین باید گفت که واکسیناسیون HPV همچنین تعداد موارد پیش سرطانی دهانه رحم را در زنان جوان کاهش داده است.

محافظت ارائه شده توسط واکسن های HPV مدت زمان زیادی طول می کشد. افرادی که واکسن های HPV دریافت کردند حداقل به مدت 12 سال تحت نظر قرار گرفتند و محافظت از آنها در برابر HPV بالا باقی مانده است و هیچ شواهدی مبنی بر کاهش در طول زمان وجود ندارد.

بهترین زمان تجویز واکسن HPV

  • این واکسن به حجم 0.5 میلی لیتر و به روش داخل عضلانی تزریق می شود. فواصل تزریق ، صفر، دو و شش ماهگی می باشد.
  • بهتر است واکسیناسیون برای دختران و پسران در سن 12-11 سالگی انجام شود، در غیر اینصورت پسران تا 21 سالگی و دختران تا 26 سالگی باید واکسینه شوند.
  • در مورد پسران و یا مردان هم جنس باز واکسیناسیون باید تا 26 سالگی انجام گردد (در انگلیس توصیه می شود از 9 سالگی تا 45 سالگی تجویز شود).
  • بهتر است واکسن قبل از اولین تماس جنسی تزریق شود، با این وجود مشاهده شده که تزریق واکسن برای زنانی که قبلاً هم تماس جنسی داشته اند مفید خواهد بود.
  • زنانی که قبلاً به ژنوتیپ های موجود در واکسن آلوده شده اند نیاز به انجام واکسیناسیون ندارند.
  • مدت زمان مصونیت ناشی از واکسن نامشخص بوده، ولی در مطالعات مختلف 5 سال ذکر شده است.

تزریق واکسن به معنی معاف شدن فرد از غربالگری روتین کانسر سرویکس نیست، زیرا امکان آلودگی با سایر ژنوتیپ های HPV همچنان وجود دارد و بعلاوه تاثیر واکسن در مواردیکه بصورت کامل تزریق نشده و یا بعد از آغاز تماس جنسی انجام شده است، کاهش می یابد.

محل تزریق واکسن HPV

این واکسن باید بصورت داخل عضلانی (اینترا ماسکولار) به عضله دلتوئید (یا عضله سرشانه) در قسمت فوقانی بازو (ترجیحاً بازوی دست غیر غالب) و یا در قسمت بالای و خارجی ران ها (هرچند محل ترجیحی تزریق عضله دلتوئید می باشد) بصورت عمقی باید تزریق شود.

تزریق داخل وریدی ، داخل جلدی و زیر جلدی این واکسن به مراتب باعث کاهش اثربخشی آن می شود.

انواع واکسن HPV وعوارض آن
انواع واکسن HPV وعوارض آن

منع تجویز تزریق واکسن:

تجویز این واکسن در هر حالتی صرف نظر از سن، جنس و وضعیت کلینیکی توصیه شده است. ولی بهتر است در موارد ذیل تجویز نشود:

  • بارداری (اگر زن بارداری به طور اتفاقی واکسینه شود، نشان داده شده است که طی 30 روز از واکسیناسیون ممکن است تا حد ناچیزی آنومالی های مادرزادی در جنین وی افزایش یابد.
  • افراد دارای سابقه Immediate hypersensitivity به هر گونه واکسن
  • هر گونه سابقه حساسیت به مخمر نان (تهیه واکسن در قارچ ساکارومایسس سرویسیه (مخمر نان) صورت می گیرد)
  • هرگونه واکنش آنافیلاکتیک به لاتکس (سر پوشش های سرنگ های HPV ممکن است شامل لاتکس باشد)

تاکنون هیچگونه افزایش ریسک ناشی از تزریق واکسن HPV در ایجاد سندرم Guillain-Barre در مقایسه با واکسن های دیگر و در گروهای سنی مشابه دیده نشده است.

همنیطور واکسیناسون در شیردهی منعی ندارد، اما مادران باید آگاهی داشته باشند که طی یک ماه پس از تزریق واکسن ممکن است احتمال وقوع اختلالات تنفسی در شیرخوار تغذیه کننده از شیر مادر افزایش یابد.

هزینه واکسن HPV ( گارداسیل)

با توجه به نوسانات ارزی قیمت این واکسن دایما در حال تغییر است اما آخرین قیمت به تاریخ 1402/03/01 برابر یک میلیون و هشتصد هزار تومان می باشد. برای دریافت واکسن می توانید با کارت ملی خود به داروخانه های مجاز سراسر کشور مراجعه نمایید.

عوارض جانبی احتمالی چیست؟

واکسن ها نیز مانند هر دارویی می توانند عوارض جانبی داشته باشند. بسیاری از افرادی که واکسن HPV دریافت می کنند، هیچ عارضه جانبی ندارند. برخی افراد گزارش می دهند که عوارض جانبی بسیار خفیفی مانند درد بازوی ناشی از تزریق خواهند داشت.

اما شایع ترین عوارض جانبی واکسن HPV که معمولاً خفیف هستند و شامل موارد زیر خواهند بود:

  • درد، قرمزی یا تورم در بازوی محل تزریق واکسن
  • تب
  • سرگیجه یا غش (غش بعد از هر واکسن، از جمله واکسن HPV، در بین نوجوانان شایع تر از سایرین است)
  • سردرد یا احساس خستگی
  • حالت تهوع
  • درد عضلانی یا مفصلی

برای جلوگیری از غش و صدمات ناشی از غش، نوجوانان باید در هنگام واکسیناسیون و به مدت 15 دقیقه پس از تزریق واکسن در جای خود بنشینند یا دراز بکشند.

ممکن است در برخی افراد به ندرت، واکنش های آلرژیک شدید (آنافیلاکتیک) نیز پس از واکسیناسیون رخ دهد. افراد مبتلا به آلرژی شدید به هر یک از اجزای واکسن نباید آن واکسن را دریافت کنند.

در پایان

تبخال تناسلی احتمالاً ترسناک ترین و کم درک ترین عفونت مقاربتی است که در حال حاضر هیچ درمان مشخصی برای آن وجود ندارد، بنابراین افراد آلوده به تبخال برای همیشه آن را دارند. اگرچه این ویروس به ندرت برای اکثر افراد مبتلا به آن تهدید کننده زندگی است، اما برای زنان باردار بسیار خطرناک است. بنابراین در این مورد شاید پیشگیری از ابتلا بتواند بهترین گزینه باشد. افراد می توانند در سنین مناسب اقدام به تزریق واکسن HPV نمایند و از عواقب و ابتلا به این ویروس تا حد زیادی در امان بمانند.

واکسن HPV واکسن HPV واکسن HPV واکسن HPV واکسن HPV


واکسن HPV واکسن HPV واکسن HPV واکسن HPV واکسن HPV

سوالات پرتکرار شما عزیزان

آیا لابیاپلاستی به بکارت آسیب می زند؟

خیر تعداد زیادی از افراد متقاضی هزینه جراحی لابیاپلاستی با لیزر، دختران باکره هستند. لابیا در قسمت خارجی ناحیه تناسلی قرار دارد و پرده بکارت حدود ۲-۳ سانت داخلتر نسبت به لابیا است و بنابراین، این دو هیچ ارتباطی به هم ندارند. پس این عمل در دختران باکره منعی ندارد. ولی در دختران باکره توصیه می شود در صورت تمایل به این جراحی، بعد از سن ۱۸ -۱۹ سالگی برای این عمل اقدام کنند تا تغییرات هورمونی و بلوغ کامل شده باشد.

آیا پس از لابیاپلاستی، در صورت بارداری یا زایمان لابیاها به فرم قبل برمی گردند؟

خیر پس از انجام جراحی لابیاها رشد یا تغییر فرم به شکل اولیه نخواهند داشت، و در صورتی که فرد در آینده قصد بارداری داشته باشد، منعی برای انجام لابیاپلاستی نیست.

آیا در طی بارداری یا همزمان با زایمان می توان لابیاپلاستی انجام داد؟

خیر در دوره بارداری هر گونه جراحی ممنوع است در زمان زایمان هم چه طبیعی چه سزارین، امکان این جراحی به دلیل پرخونی و تورم بافتهای بدن و ناحیه تناسلی نیست و این عمل باید به ۴-۶ ماه بعد زایمان موکول شود.

چرا زنان به دنبال هزینه جراحی لابیاپلاستی با لیزر هستند؟

اهداف زنان متقاضی لابیاپلاستی در دو گروه و درمانی قرار می گیرد.ممکن است فرد به جهت احساس نیاز به این عمل داشته باشد یا در مواردی که بزرگی لابیاها سبب درد و سوزش در زمان نزدیکی و ورزش یا پوشیدن لباسهای تنگ و یا عفونت مکرر شود ، نیاز به عمل داشته باشند.

آیا هزینه جراحی لابیاپلاستی با لیزر سبب کاهش حس جنسی می شود؟

خیر، حس جنسی و ارگاسم زنان مربوط به تحریک کلیتوریس و تحریک نقطه ی جی است که داخل ناحیه تناسلی قرار دارد. و اعصاب دخیل در ارگاسم در لابیاها قرار ندارند. هزینه جراحی لابیاپلاستی با لیزر(لابیاپلاستی) روی لبه های داخلی ناحیه تناسلی (لابیامینور) انجام می شود که نقشی در ارگاسم و رسیدن به حداکثر ارضای جنسی ندارد و بنابراین این عمل باعث کاهش یا از بین رفتن حس جنسی و ارگاسم در خانم ها نمیشود.

هزینه لابیاپلاستی چقدر است؟

برای تعیین هزینه عمل لابیاپلاستی معاینه لازم است.چرا که برای هر فرد با توجه به نوع و ضخامت لابیای رشد کرده و میزان عدم تقارن لابیامینورها،باید مشخص شود که امکان عمل با لیزر مونالیزا است یا جراحی لابیاپلاستی یا ترکیبی از لیزر و جراحی. بنابراین تا زمانی که برای معاینه در مطب حضور پیدا نکنید امکان تعیین قیمت لابیاپلاستی نیست اما می توان بازه قیمتی 4 تا 6 میلیون تومان را برای آن در نظر گرفت.

میخواهم نمونه کار قبل و بعد عمل لابیاپلاستی را ببینم؟

برای دیدن نمونه کار قبل و بعد از عمل ناحیه تناسلی می توانید به مطب دکتر نرمین کریسانی مراجعه کنید و یا در اینستاگرام به ما پیام بدهید.

آیا بیمه ها هزینه های لابیاپلاستی را پوشش می دهند؟

خیر، به طور کلی تمامی جراحی های زیبایی مانند لابیاپلاستی، تزریق چربی، لیفت کلیتوریس، پرینورافی و … شامل بیمه نمی شوند.

آیا جراحی ناحیه تناسلی درد دارد؟

خیر، در موارد استفاده از بی حسی موضعی قبل از انجام جراحی، داروی بی حسی در محل عمل تزریق می شود و طی عمل هیچگونه دردی احساس نمی شود. در موارد جراحی در اتاق عمل هم با توجه به بیهوشی یا بی حسی از ناحیه کمر، هیچ دردی احساس نمی شود.

آیا این عمل برای روشن سازی ناحیه تناسلی هم مفید است؟

در جراحی لابیاپلاستی، بخش های تیره ی لابیاهای مینور برداشته می شود .ولی در روشن شدن پوست ناحیه ژنیتال و کشاله های ران هیچ اثری ندارد.

بعد از عمل لابیاپلاستی چند جلسه ویزیت نیاز هست؟

حدود یک ماه از عمل فرد باید برای معاینه باید به مطب مراجعه کند و یا اگر در شهرستان هست می تواند از طریق شماره تلفن مخصوص بیماران با من(دکتر نرمین کریسانی) در ارتباط باشد.

آیا انتخاب روش لیزر یا جراحی به سلیقه و نظر متقاضی عمل است؟

خیلی از افراد متقاضی هزینه جراحی لابیاپلاستی با لیزر اصرار بر جراحی با لیزر دارند .ولی نوع یا شکل و سایز و ضخامت لابیاها ،چین های اضافی پوست و سایز کلاهک کلیتوریس در افراد مختلف تعیین کننده روش جراحی است، بنابراین جراحی لابیاپلاستی با لیزر در تمام افراد قابل انجام نیست و نوع عمل را پزشک جراح پس از معاینه مشخص می کند و تعیین روش جراحی با توجه به تمایل شخصی افراد انجام نمی شود.

من شهرستان هستم و میخواهم فقط یکبار برای عمل بیام،امکانش هست؟

با توجه یه اینکه مراجعین زیادی از شهرهای مختلف ایران و حتی ایرانیان مقیم خارج از ایران داریم ،برای این عزیزان تمهیداتی اندیشیدیم که فقط یکبار برای عمل بیایند .اما برای دریافت نوبت قطعی عمل لازم است حتما از قبل از طریق پیج اینستاگرام و یا تماس با مطب ،از شرایط مطلع شوند و بدون هماهنگی قبلی مراجعه نکنند.

عوارض لابیاپلاستی چیست؟

در زمان جراحی لابیاپلاستی با لیزر ممکن است در موارد نادر با توجه به تعداد بخیه ها و ضخامت اولیه لابیاها و زمینه ی پوستی فرد در روند ترمیم ، اسکار یا بافت کلوئید تشکیل شود. خونریزی و هماتوم در ناحیه، تورم یا عفونت هم از عوارض موقت و بسیار کم می تواند باشد.

آیا دکتر کریسانی خدمات درمانی نیز ارائه می نمایند؟

بله کلیه خدمات درمانی مانند، پاپیل (نمونه گیری داخل رحم) ، نوار قلب جنین (NST)، کولپوسکوپی، تست پاپ اسمیر و HPV، مراقبت های دوران یائسگی، درمان خشکی واژن، درمان زگیل تناسلی، مراقبت های بارداری و زایمان و درمان اختلالات هورمونی در مطب ایشان انجام می پذیرد.

برای دریافت نوبت از خانم دکتر کریسانی از طریق زیر اقدام نمایید.

آدرس: گیشا، نبش خیابان بیست و پنجم (ایزدی) ، پلاک ۳۲۸، طبقه سوم، واحد 10

تلفن های مطب: 09107661244 02188484081 | نوبت آنلاین

لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.